GRUBER står for konstruktion, fremstilling og indkøring af den ombyggede montagemaskine, som fabrikken byggede for 10 år siden.

GRUBER sparer kunde for millioner ved at ombygge maskine

Mellem fire og fem millioner kroner. Så meget sparer en dansk medicinalvirksomhed ved at lade GRUBER ombygge sin 10 år gamle montagemaskine.


Publiceret d. 2. marts 2020


Genbrug er ikke kun et modefænomen. Genbrug kan også være en rigtig god forretning. I hvert fald hvis man har en ældre maskine, der er af så god kvalitet, at delene endnu ikke er nedslidte.

Sådan er situationen for en medicinalvirksomhed, der har bedt værktøjsfabrikken GRUBER om at ombygge sin montagemaskine. Ved at ombygge maskinen – fremfor at få bygget en ny – sparer virksomheden mellem fire og fem millioner kroner.

GRUBER skal køre FAT-test på den ombyggede montagemaskine i uge 11. For at nå tidsfristen har de ansatte travlt. Her er det værktøjskonstruktør Jens Peter Hansen, der arbejder på maskinen en sen tirsdag aften.

Kører stadig upåklageligt

GRUBER konstruerede og byggede den oprindelige montagemaskine til medicinalvirksomheden for 10 år siden. Maskinen har siden stanset og monteret gummi i Ø8 aluminiumskapper igennem alle årene. Produktionen har kørt upåklageligt. Faktisk har maskinen kørt langt flere emner i minuttet end oprindelig lovet.

Derfor er medicinalvirksomheden meget tilfredse med deres montagemaskine. Men for nylig har deres behov ændret sig, så de udover de oprindelige Ø8-kapper nu også skal stanse og montere gummi i Ø11-kapper.

”De fleste vil i sådan en situation typisk bygge en ny maskine, der kan håndtere begge størrelser”, fortæller Poul Bek, der er CEO for GRUBER og forsætter: ”Men denne maskine kører stadig upåklageligt. Den er meget effektiv, og det vurderer vi, at den vil blive ved med at være i rigtig mange år endnu. Derfor har vores kunde i stedet valgt at få os til at bygge maskinen om, så den fremadrettet kan håndtere begge størrelser.”

GRUBER byggede de første montagemaskiner for mere end 30 år siden.

Sparer millioner

Ombygning af maskinen koster mellem en og to millioner kroner, men det er alligevel en rigtig god forretning for kunden. En ny tilsvarende maskine vil nemlig koste cirka seks millioner. Derfor sparer virksomheden mellem fire og fem millioner kroner ved at vælge at ombygge maskinen.

”Det er selvfølgelig kompliceret at ombygge en montagemaskine, men vi skal trods alt bruge væsentlig mindre tid i forhold til, hvad det ville tage at bygge en ny maskine fra bunden. Det er baggrunden for, at prisen ved ombygningen kan blive så meget lavere”, fortæller Poul Bek.